Gezinshuis ‘Aan Boord’

Ons gezinshuis hebben we de naam ‘Aan Boord’ gegeven. Hier hebben we voor gekozen, omdat we het belangrijk vinden uit te stralen dat zowel de kinderen als hun eigen netwerk hier allemaal van harte welkom zijn. Op het moment dat er een kind deel uit gaat maken van dit gezinshuis is het zo dat ook de familie en andere belangrijke personen in het netwerk van het kind, wanneer dit mogelijk is, hierbij betrokken worden.

In het gezinshuis heeft elk kind een aparte slaapkamer en een eigen daginvulling, zoals school en hobby’s. Hiernaast zijn er ook gezamenlijke activiteiten in het gezinshuis. Onder andere met de maaltijden eten we gezamenlijk en ook verjaardagen worden met elkaar gevierd.

Wat gezinshuis Aan Boord zou kunnen onderscheiden van andere gezinshuizen is de christelijke overtuiging van de gezinshuisouders. Het geloof neemt een belangrijke plek in in het dagelijks leven. Bij de maaltijden wordt er gebeden en uit de bijbel gelezen. Op zondag is het de gewoonte om gezamenlijk naar de kerk te gaan. Bovendien kan er voor/met de kinderen gebeden of gezongen worden voordat ze gaan slapen.